Els Mossos d'Esquadra han detingut a Roses un home de 55 anys com a presumpte autor de dos delictes d'estafa. Els fets es remunten el 22 de juliol passat, quan una de les víctimes va sortir del banc sense haver tret diners perquè hi havia massa gent. El detingut va seguir-lo i li va dir que era el fill d'un antic treballador seu. El va acompanyar amb el cotxe fins a una altra entitat i es va oferir fer-li ell la gestió. A la sortida, li va dir que no havia pogut treure diners i va marxar però en realitat havia retirat fins a 1.200 euros en efectiu en tres operacions fraudulentes i sense que la víctima se n'adonés.

L'altre cas va tenir lloc el 30 d'agost. El mateix individu va fer creure a una segona víctima que era un antic company de feina que li portava unes suposades jaquetes de pell d'alta qualitat a molt bon preu per a la seva dona. La víctima va anar al banc a treure diners i va donar a l'estafador 800 euros per la jaqueta, que segons li havia dit costava 1.200 euros.

La investigació que van obrir els Mossos per aquests dos fets va permetre identificar i detenir l'estafador el 8 de setembre. Es tracta d'un home de 55 anys, nacionalitat francesa i veí de Perpinyà, que va ser detingut com a presumpte autor dels dos delictes d'estafa. El detingut, amb antecedents, va passar el dia 10 de setembre a disposició del Jutjat d?Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que va ordenar la seva llibertat.

La policia alerta que els estafadors utilitzen el mateix modus operandi. Normalment es fan passar per un vell conegut, treballador, amic o parent llunyà per guanyar-se la confiança de les víctimes. Escullen persones d'avançada edat, que són vulnerables i que es puguin confondre fàcilment. Parlen amb la víctima de forma constant i li van donant ordres o instruccions per manipular-los i aconseguir el seu objectiu, que són els diners.