18 de setembre de 2016
18.09.2016

L'Escala celebra la Festa de la Sal i dels seus oficis mariners

El gruix principal d'activitats es va concentrar ahir amb l'ofrena de la sal i els balls ancestrals

18.09.2016 | 00:00
En la jornada d´ahir es va fer la representació d´antics oficis mariners.

L'Escala va celebrar ahir el dia principal de la Festa de la Sal, que rememora el passat mariner del municipi en un esdeveniment que ha estat inclòs al Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya. Tot i haver començat divendres amb una trobada de cançons vora el mar, el gruix principal d'actes es va concentrar ahir amb activitats com la representació d'antics oficis mariners. Ara bé, la tradicional arribada del vaixell de la sal no es va poder portar a terme perquè bufava la tramuntana amb força i el mar estava mogut.
Tot i això, l'ofrena de la sal va ser un altre dels esperats actes en els quals, a més, cinc artistes (Maria Carme Callol, Enric Casassas, Jaume Comas, Carles Duarte i Josep Tero) van recitar poemes de Víctor Català. La jornada es va completar al vespre amb els balls ancestrals (nyacres, ball del drac i farandola), el cercabars i el ball de fi de festa, amb la música del grup La Màlaga.
La programació de la festa es preveu tancar avui -si el temps hi acompanya- amb les rutes marines de deu a dotze del migdia, la visita guiada Víctor Català i la representació de l'Estrafet, obra lírica amb lletra de Joan Ballesta i música de Pere Mercader. Hi intervindran el Cor Indika, l'orquestrina de l'Escola Municipal de Música El Gavià i l'Agrupació Artística Local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema