Els Mossos d'Esquadra han detingut un home i una dona, de 40 i 44 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres, com a presumptes autors d'un delicte de simulació de delicte. A més, al detingut també se'l relaciona amb un robatori en força en un establiment. La dona havia denunciat el robatori i després havia venut en una botiga de segona mà els objectes denunciats. D'altra banda, es va denunciar un altre home per simular un robatori amb violència.

Els fets es remunten al passat 30 de juny quan una dona va denunciar un robatori amb força a casa seva a Figueres. Segons a dir, li havien sostret diners en metàl·lic, un ordinador portàtil, dues tauletes, joies i una càmera de fotografiar. El mateix dia, el propietari d'una perruqueria situada just a sota d'aquest habitatge va denunciar un altre robatori. Algú havia desmuntat un llistó de fusta de la finestra i havia robat dues màquines de tallar cabells. Arran de les denúncies els Mossos van iniciar una investigació que va permetre descobrir que no havia existit robatori dins del domicili i que, a més, des de la balconada del pis és per on havien entrat a robar a la perruqueria. Continuant amb les indagacions, els agents van localitzar tots els objectes denunciats com a sostrets en els dos casos, en una botiga de productes de segona mà de Figueres. La mateixa dona que va presentar la falsa denuncia, els havia portat a vendre. Pel que fa als objectes sostrets a la perruqueria, els havia venut un home, que era el presumpte lladre.

D'altra banda, el 4 de setembre un home va denunciar que li havien robat el mòbil i 25 euros, a punta de navalla per part de quatre joves en un carrer de Figueres. Arran de la investigació els Mossos van esbrinar que els fets denunciats eren falsos.