La plataforma Alto el Foc a l'Albera ha organitzat una concentració i caminada popular dimecres per conèixer el paratge del camp de tir de la base militar de Sant Climent Sescebes. Mostraran els límits del camp de tir i oferiran breus xerrades.

Alto el Foc és una plataforma creada per veïns de les poblacions on se situa el camp de tir nascuda després d'uns incidents quan diverses mines van caure a tocar un habitatge. Diuen que estan tips de conviure amb trets i explosions. Després de l'incident, els responables de la base militar Álvarez de Castro van comunicar que es prenien algunes mesures. Però els veïns van iniciar les accions per intentar que es tanqui el camp de tir.

La caminada contarà amb la participació de responsables polítics com Joan Olòriz d'ERC, i la diputada al Parlament a la CUP Gabriela Serra. A les xerrades intervindran veïns explicant com conviuen amb les maniobres de l'exèrcit; experts per mostrar el valor del patrimoni on se situa; i un investigador del Centre Delàs d'Estudis per la Pau.