Interior ha anunciat que iniciarà una "batalla" perquè la gent no compri al top manta. És una de les noves actuacions que s'espera portar a terme i de la que es va parlar en una reunió per fer balanç de les actuacions policials de l'estiu. Hi han participat Llançà, Roses i Torroella de Montgrí. A banda de la sensibilització, s'espera incrementar la relació entre Mossos i policies locals per combatre l'activitat.

El director general va titllar de "fonamental" la tasca de sensibilització i "la batalla" perquè deixin de tenir compradors. En aquesta línia, la policia preveu portar a terme una campanya de sensibilització, tot i que encara no s'ha concretat com i quan es farà.

Aquest estiu la Generalitat ja va posar en marxa una campanya informativa amb alguns ajuntaments per conscienciar dels perjudicis que genera en tots els àmbits la venda il·legal. Es van penjar cartells en diferents idiomes on es recordava als turistes que la venda és il·legal. "Digues no" i "Qui compra pot ser sancionat" eren els dos missatges que es donaven.

El director general de la Policia, Albert Batlle, en relació a les actuacions va destacar que durant l'estiu s'ha constatat "l'extraordinari nivell de col·laboració" que hi ha hagut entre les forces policials a diferència d'altres anys, en què hi havia hagut "desajustos", va admetre. Vist el bon resultat s'espera mantenir "la coordinació entre els Mossos, les policials locals i, allà on convingui, amb la resta de cossos policials".

Venedors tot l'any

Segons Albert Batlle, la reunió també ha servit per constatar que el fenomen "ha deixat de ser estacional" per desenvolupar-se al llarg de tot l'any. Això no es dóna a tot arreu així. Roses sempre ha defensat durant les reunions de treball que en el seu cas es concentren durant el pic de la temporada turística. De fet, Batlle va destacar que s'ha posat sobre la taula la relació entre l'augment de turistes i l'oferta del top manta.

Les dades sobre les intervencions policials de l'estiu es tractaran en les juntes locals de seguretat de cada municipi.

La reunió d'ahir es va celebrar al Complex Central dels Mossos, a Sabadell. Hi van assistir el director general de la Policia, Albert Batlle, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i representants dels ajuntaments de Barcelona, Calafell, Castelldefels, Llançà, Lleida, Roses, Salou, Sitges, Terrassa, Torroella de Montgrí i el Vendrell.

A banda del balanç, hi ha reunions de treball periòdiques entre diferents agents implicats, en les que participa Roses com una de les poblacions més afectades.