El conductor que va atropellar mortalment aquest diumenge un ciclista de 61 anys a Roses va donar positiu al test de drogues després de l'accident de trànsit. Per aquest motiu, la Policia Local va detenir el xofer, un ciutadà francès de 38 anys, per ser el presumpte autor d'un homicidi imprudent i un altre contra d'un delicte contra la seguretat viària per conduir sota efecte de les drogues.

Ahir mateix va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció 2 de Figueres i la titular del jutjat d'instrucció 2 de Figueres va decidir deixat en llibertat provisional el conductor drogat.

L'home que va atropellar mortalment un ciclista quan anava per la carretera de Canyelles Petites en sentit l'Almadrava va quedar formalment acusat d'homicidi imprudent i per conduir sota l'efecte de les drogues. Amb tot però, la magistrada va decidir demanar una ampliació de l'atestat i més diligències per poder aclarir com va anar l'accident de trànsit mortal.

Per tant, la situació del conductor podria variar depenent de les noves dades que apareguin durant la instrucció i la investigació. I no es descarta per tant que pogués entrar a presó.

El xofer que va atropellar el ciclista es va negar a declarar en seu judicial segons informava l'ACN. Es tracta d'un home, Frederic Boher, de 38 anys i amb antecedents policials a França, que en principi es coneixeria bé la zona de Roses ja que els seus pares tenen una segona residència a la zona i ell també hi estiueja.

L'home va quedar el diumenge a la tarda detingut després de declarar davant dels agents locals. La policia li va fer les proves corresponents després de veure que presentava símptomes estranys i no sabia com respondre al que se li demanava. L'home va donar negatiu al test d'alcoholèmia i en canvi va donar positiu al de drogues. En concret, per haver consumit cocaïna.

En un primer moment es va pensar que l'atropellament mortal havia estat a causa d'una distracció del conductor que anava en el cotxe. A la zona on va succeir, a l'altura del Far, no hi ha problemes de visibilitat. Malgrat tot, s'apunta que el vehicle podria anar a gran velocitat. Les càmeres que hi ha a la zona poden ser clau per esbrinar què va succeir en els moments previs a l'accident de trànsit i servirien per adjuntar a l'atestat policial.

L'accident de trànsit va ser protagonitzat per un vehicle, un Porsche Cayene de color negre de lloguer que va envestir un ciclista quan circulava per la carretera de Canyelles de Roses. La víctima va morir a l'acte perquè el vehicle el va arrossegar fins que va anar a caure a un terraplè. El punt on va produir-se l'accident de trànsit es troba a tocar del castell de la Trinitat, a la carretera de Canyelles. La víctima, R.S., era de nacionalitat belga, estava passant unes vacances a Roses i s'allotjava a casa d'uns amics.

Dos ciclistes

Des de principis d'any han mort dos ciclistes a la província de Girona fruit d'accidents. Aquest de Roses és l'últim però el 17 d'abril en va morir un altre. Va ser un jove de 20 anys que viva a Porqueres. Va morir mentre participava en una marxa cicloturista de les Goges a Esponellà. El noi va patir un traumatisme cranioencefàlic i els serveis mèdics no van poder fer res per salvar-lo.