24 de octubre de 2016
24.10.2016

Dos nous vitralls il.luminen la Basílica de Castelló d'Empúries

Les peces contenen la imatge del Papa Sant Sixte i Sant Llorenç i s'han instal.lat a una de les capelles

24.10.2016 | 15:09
Els vitralls nous, a la dreta, a la capella de Sant Llorenç

La Basílica de Castelló d'Empúries compta amb dos nous vitralls elaborats pel mestre vitraller, Miquel Orós Muruzabal, que donen llum a la capella de Sant Llorenç. La setmana passada es van col.locar i contenen la imatge del Papa Sant Sixte i la de Sant Llorenç. Són dos dels quatre nous en els que es treballava.

Els primers vitralls que es van restaurar van ser els de la capella de Sant Cristòfor fa dos anys. Tot seguit es va començar a treballar en peces per la capella de la Sang i la de Sant Llorenç. A la primera se´n van estrenar dos aquest estiu substituïnt els que uns lladres havien trencat. I se n´hi esperen dos més de nous.

A la de Sant Llorenç també se´n van col.locar dos i ara en llueixen dos més. Miquel Orós va explicar que són d´estil medieval modernitzat. En aquest cas ocupen un lloc on mai n´hi havien hagut.

El projecte de restauració dels vitralls va a càrrec de Miquel Orós i el coordina el Museu d´Història Medieval de Castelló. El supervisa el departament de Cultura de la Generalitat i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit