El port de l'Escala té des de fa poc de nou una tonyina que es passeja a tocar del moll. Els pescadors creuen que és la mateixa que va marxar fa vuit mesos després de setmanes al port on va arribar probablement seguint teranyines i va atraure centenars de curiosos.

Coneguda per molts com «la Trini», la tonyina es convertir en tot un espectacle. Va arribar el 2 de desembre de l'any passat i centenars de persones es van apropar per veure-la i donar-li menjar. Pesava entre 130 i 150 quilos. Sobretot els caps de setmana s'havia convertit en un reclam. A l'Escala s'hi aprovaven curiosos d'arreu de les comarques gironines. Però un dia va desaparèixer.

Ara asseguren que ha tornat. Ràdio l'Escala ha informat que ha aparegut de nou i que per les marques els pescadors saben que és la mateixa, tot i que es mostra «més tímida», diuen.

Aquest és un dels molts vídeos que es van gravar fa uns mesos i que es van compartir a les xarxes socials:

L'animal s'apropava al moll cada vegada que algú li llençava menjar. Per això la màquina expenedora de peix que servia per aconseguir menjar per atreure-la es buidava molt més sovint de l'habitual.

L'emissora apuntava que s'espera que de nou generi l'expectació de l'any passat. Un video en el que s'empassava una gavina fins i tot es va fer viral. De moment les xarxes i diversos mitjans se n'han fet ressò.