09 de novembre de 2016
09.11.2016

Cadaqués no talarà els plataners

L'Ajuntament ha iniciat una poda i només retirarà un arbre mort

09.11.2016 | 11:27
Cadaqués no talarà els plataners

L'Ajuntament de Cadaqués no talarà de moment els plataners de l'entrada de la població. La pressió veïnal que va fer aturar la tala prevista la primavera passada ha fet reconsiderar la decisió i s'ha optat per conservar-los, excepte un exemplar mort i la retirada de branques seques.

Aquesta setmana han començat els treballs de poda de la tardor. El grup de CiU va preguntar al darrer ple pels treballs i l'alcalde, Josep Lloret, va confirmar que no s'executarien els treballs previstos inicials que suposen retirar-ne una part. La poda anirà a càrrec d'una empresa de jardineria de Cadaqués que s'ha hagut de contractar després que la primera es fes enrere davant les protestes veïnals.

L'empresa farà la poda i se li ha demanat que retiri les parts mortes d'alguns arbres per seguretat. De moment l'Ajuntament optaria per aquesta solució i anirà fent seguiment de l'estat de l'arbrat que més endavant es veurà sotmès a pressions com algunes obres a la zona.

La tala d'arbres es va anunciar pel mes de març després d'encarregar dos estudis que recomanaven la tala i exposar als veïns la situació. La mesura va generar immediatament veus contràries, es van fer protestes i recollides de signatures. Fins i tot s'ha demanat a Territori que els protegeixi.

L'Ajuntament es va mantenir inicialment ferm, va iniciar els treballs però la protesta de veïns abraçat als arbres va fer-la aturar. S'ha reconsiderat i de moment s'ha optat per una altra solució.

La polèmica sorgeix perquè hi ha experts que consideren que estan en un mal lloc perquè no tenen les condicions idònies per créixer i això, entre altres factors, els hauria fet emmalaltir o morir. Hi ha altres opinions que defensen que no s'han de retirar i adverteixen que formen part del patrimoni.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema