Assemblea per Vilajuïga (ApV), a l'oposició, denuncia que el Govern del municipi (ERC i JxV) ha aprovat «la mesura d'ajustar l'Impost de Béns Immobles (IBI) al 0,65%, després que l'any passat s'aprovés una pujada del 100%, pasant del 0,4% al 0,8%» i que va portar moltes protestes. Creuen que per mantenir aquestes xifres s'hauria de justificar.

L'oposició argumenta que per aplicar-ho «necessiten tenir els pressupostos finalitzats, en els quals s'hauria d'observar el desajustament entre les despeses i els ingressos i on es justificaria el tipus d'IBI aplicat però això no ha estat així, ja que no es té constància dels pressupostos d'aquest 2017 i, per tant, que el tipus d'IBI aplicat només acaba representant estrènyer les butxaques de les famílies per extreure beneficis per al poble que podrien haver-se buscat a través d'un pla d'ajust exhaustiu».

Segons la formació, la pujada de l'any passat va estar motivada pel pagament de les obres de millora dels carrers del poble, que es van sumar a la falta de tresoreria que patia l'Ajuntament. Fins i tot es va portar el cas a Antifrau. Ara, afirmen, el Govern al·lega que es tracta d'una decisió política i que «amb els diners recaptats pretenen poder fer alguna inversió millorant el paviment, l'enllumenat, els parcs infantils i espais urbans com els safareigs».