Roses ha instal.lat les primeres càmeres de vigilància del trànsit. Els aparells s'han situat en els accessos d'entrada i sortida de les urbanitzacionsde Mas Boscà i Mas Fumats. El nou sistema permet disposar d'informació les vint-i-quatre hores del dia sobre possibles incidències al trànsit en dos espais aïllats del nucli de població. L'Ajuntament n'espera instal.lar més a la resta d'accessos a la població i a les urbanitzacions.

Els dos nuclis on s'ha prioritzat la instal.lació de les càmeres són els més aïllats de la trama urbana. Segons l'Ajuntament, en està lluny i discontinus de la trama urbana, es fan necessaris serveis de patrullatge diferenciats i controls de trànsit específics, que ara es veuran millorats amb la instal·lació del nou sistema de vigilància.

Les dues càmeres instal·lades disposen de l'última tecnologia, permetent el visionat de les vies d´accés i la identificació de vehicles d´entrada i sortida mitjançant la captació de matrícules. La incorporació d´un sistema d´alertes avançat, permet també l´enviament d´avisos a la central en cas de detecció de vehicles que constin en els registres policials, com pot ser el cas de vehicles robats.

El nou sistema, que durant 2017 es vol implementar en la totalitat d´accessos del municipi, complementarà doncs els serveis i dispositius de vigilància habituals, permetent augmentar la seguretat viària gràcies a l´optimització dels recursos tècnics i humans de què disposa la Policia Local.