L'Ajuntament d'Avinyonet de Puigventós busca voluntaris interessats a participar en la reobertura de la biblioteca municipal. El Govern municipal ha organitzat una reunió aquest dijous al vespre per informar sobre la posada en funcionament de l'espai. Per altra banda, anuncien que portaran al proper ple l'acord que han fet amb el grup Salvem la Biblioteca, que va néixer després de la polèmica iniciada quan es van descobrir que havien llençat uns 2.000 llibres al contenidor de paper perquè volien convertir l'espai en un centre de coworking.

«Vols fer-te voluntari/ària de la Biblioteca municipal d'Avinyonet de Puigventós? Vine a la reunió que tindrà lloc el proper 24 de novembre». Així és com inicien la publicació al web municipal, on es demana col·laboració per posar en marxa l'espai. En aquest sentit, expliquen que aviat es reobrirà i recorden que Ajuntament i Salvem la Biblioteca han acordat que es faci amb la col·laboració de voluntaris.

Aquest acord es portarà a debat el proper ple però abans han organitzat la reunió perquè tothom qui vulgui es pugui «adherir» al grup de voluntaris de Salvem, que des de fa mesos treballen en la recuperació de l'espai amb l'ordenació i catalogació de documents. « Un cop concretem els horaris, decidirem una data d'obertura i des de l'Ajuntament se sol·licitarà l'adhesió a la Xarxa de Punt d'Informació i Lectura (XPIL) de la Diputació de Girona.

El grup de voluntaris es va posar en marxa a principis d'estiu amb l'objectiu de tornar a donar vida a aquest espai. I és que l'alcalde, Josep Maria Bartolomé, va acordar recuperar la sala de lectura però va manifestar que no era una prioritat i que, per tant, no hi destinaria una persona a sou.

Una decisió polèmica

El tancament de l'espai es va fer el mes de març passat i va generar una gran polèmica perquè es va descobrir que els documents havien anat a parar a la brossa amb l'argument que es volia canviar l'ús de l'equipament, que en els darrers 15 anys només havia tingut cinc visites i que els llibres que hi havia als prestatges eren de poc valor econòmic o que no els acceptaven a cap altra biblioteca. En total, es calcula que es van llençar prop de 2.000 llibres. Part d'ells, eren de l'advocat López de Lerma, un dels que més van criticar la decisió i com s'havia gestionat.