L'Ajutament de Figueres s'ha reunit amb representants de l'Agència Catalana de l'Habitatge per proposar-los el «blindatge» de comptadors i serveis del bloc de protecció oficial de la plaça Joan Tutau.

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que a la trobada a Girona l'ens es van mostrar predisposat a emprendre aquesta via -que ja s'ha adoptat en d'altres edificis de la ciutat- i que els van dir que ho estudirien. «Estem a l'espera d'una resposta però entenem que el procés va endavant», diu Casellas. Aquesta actuació aniria en paral·lel a la via judicial que, tal com va avançar aquest diari el passat mes d'octubre, han iniciat. D'altra banda, el Govern continua pendent que el Banc de Sabadell assumeixi la rehabilitació d'un altre bloc, en aquest cas el del carrer Ramon Mandri, que també va patir una ocupació massiva.

El bloc, que pateix una ocupació massiva des de fa temps, seria part d'una promoció de protecció oficial propietat de l'Agència Catalana de l'Habitatge. Casellas diu que, a banda de la via legal endegada per l'ens, van reunir-s'hi per proposar-los adoptar les mateixes mesures que es van prendre amb altres edificis que patien problemes similars, com és el cas del carrer Alberes, Cuixart o el del Mandri. «Ens van dir que s'ho estudiarien i un tècnic ja ha vingut a mirar-s'ho», assegura el regidor. Tot i que estan a l'espera de noves notícies confien que el procés tirarà endavant.

Una «radiografia real»

En aquest sentit i per actuar contra aquesta problemàtica, l'alcaldessa, Marta Felip, va explicar el mes passat que estan analitzant el padró municipal amb l'objectiu de tenir una radiografia real de les ocupacions il·legals a la ciutat. Fa temps que l'Ajuntament reparteix entre les comunitats de veïns tríptics informatius on demana col·laboració per frustrar aquestes pràctiques. De fet, això ha servit per evitar-ne en alguns punts.

Més ocupacions massives

Un altre dels casos d'ocupació massiva més sonats va ser el de l'edifici Mandri, a la zona oest. El bloc es va desocupar a través d'un macrooperatiu policial i de vigilància. Malgrat això, l'edifici va quedar en un estat lamentable i l'Ajuntament va assegurar tenir el compromís de la propietat de fer-hi una intervenció integral i poder incorporar els pisos a la borsa de lloguer social.

Després de la intervenció policial, Figueres va assegurar que Banc de Sabadell s'havia encarregat de reubicar aquells inquilins que tenien contracte vigent de lloguer i que es farien càrrec també de la reforma. Però de tot plegat ja en fa molts mesos i encara no s'hi ha fet res.

Casellas diu que s'hi està treballant i que l'entitat bancària els va proposar que el compressin però que el Govern no veu aquesta operació factible. «Els hem recordat que tenen l'obligació de fer-se'n càrrec i seguirem insistint perquè això es dugui a terme», assegura.