L´Agència Catalana de l´Aigua (ACA) ha denunciat una granja de porcs de Navata per abocar purins a la xarxa de clavegueram.Ho hauria fet una desena de vegades i va generar diversos problemes en el funcionament de la depuradora del municipi, incrementant els costos d´explotació de la planta.

Durant el 2016, inspectors de l´ACA han fet diverses inspeccions per detectar la procedència dels abocaments. Com a resultat de les accions i de la col·laboració amb l´empresa explotadora de la depuradora i l´Ajuntament de Navata , segons han informat, es va localitzar una granja de porcs que mitjançant una canonada abocava els purins de la fossa de recollida de purins de la granja a la xarxa de clavegueram municipal.

Un cop verificada la procedència dels abocaments i amb la presa de mostres, s´ha aixecat acta de denúncia al titular de la granja. Aquest ha manifestat que desconeixia aquesta connexió i que procedirà de manera immediata a iniciar les obres per evitar la sortida de purins al clavegueram.