El govern de Figueres ha convocat a la una del migdia tots els grups del consistori i els sindicats CCOO, CO.BAS, UGT i CSIF per intentar salvar la negociació i evitar una vaga el 12 de desembre del servei de neteja, recollida de residus, jardineria i enllumenat dels treballadors d'Ecoserveis. L'alcaldessa, Marta Felip, acusa dos dels sindicats, CCOO i CO.BAS de bloquejar les negociacions per "manca de voluntat d'arribar a un acord".

Segons Felip, se'ls estan garantint que es mantindran els llocs de treball en les mateixes condicions actuals i que no s'acomiadarà ningú. A més, assegura que van més enllà i es garanteix que es contrarà el personal que ara és temporal quan s'ampliï la plantilla. "Anem més enllà del diu la llei", assegura Felip, sense que serveixi per arribar a un acord pel bloqueig dels dos sindicats. Remarca que justament es va anunciar la vaga el dia que s'havia convocat la mesa de negociació, el 22 de novembre.

El govern els va fer arribar una proposta la setmana passada. Els sindicats tenen a punt una contraproposta que encara no han negociat que incideix en intentar evitar acomiadaments. S'espera que al migdia, amb la presència de grups de l'oposició com a mediadors com van demanar els sindicats, es pugui reconduir la situació. L'alcaldessa fa una crida a aturar "aquesta mesura de pressió, per no dir de xantatge" amb una vaga que perjudicaria molt a la ciutat, sobretot al comerç durant la campanya de Nadal.

La polèmica sorgeix per l'extinció de la concessió de l'empresa mixta de serveis Ecoserveis d'enllumenat, jardinera, neteja i recollida de residus. L'Ajuntament té previst assumir jardineria i enllumenat a través de l'empresa cent per cent municipal, Fisersa. La neteja i recollida de residus previsiblement es treurà a concurs. Hi ha diferències salarials entre els treballadors de Fisersa i Ecoserveis. Els sindicats temen perquè no es mantinguin les condincions o se'ls acomiadi per contractar personal nou. L'Ajuntament insisteix que això està garantit que no passarà.