Un camió va quedar atrapat ahir cinc hores a la carretera de la Vajol a Agullana, on va accedir per error. El conductor va resultar il·lès però el vehicle va haver de ser retirat amb l'ajuda d'una grua. La via va resultar afectada sis hores. Un altre accident, en aquest cas múltiple al Voló, va causar retencions a l'autopista direcció França.

El conductor, d'origen romanès, va accedir per error a aquesta via local que enllaça les poblacions de les Salines Bassegoda. Al quilòmetre dos de la Gi-602, des de la Vajol direcció a Agullana, quan faltaven deu minuts per les cinc de la matinada es va quedar atrapat al marge de la carretera. Al lloc s'hi van desplaçar Bombers i els Mossos d'Esquadra.

La part de la càrrega del tràiler es trobava enfangada sense possibilitat de sortir cap a la carretera. Les tasques per treure'l van allargar-se fins cap a les deu del matí. Posteriorment es va reparar una de les rodes del camió i els danys causats a les tanques laterals de la carretera.

La via va resultar restringida al trànsit completament fins les vuit del matí, segons Mossos. Posteriorment s'hi va poder circular.

Accident mortal al Voló

D'altra banda, a l'autopista AP-7 direcció a França es van produir retencions de dos quilòmetres a conseqüència d'un accident amb tres camions implicats al Voló en el qual va morir una persona.

Tres camions van col·lidir poc abans d'arribar al pont del Tec, a les 23 hores. Segons informa L'Indépendant, un dels conductors va quedar atrapat dins de la seva cabina i va perdre la vida.

El camioner mort és un manresà de 32 anys, Gerard Terra. L'accident va tenir lloc a les 11 de la nit i s'hi van veure implicats tres camions. El manresà conduïa un d'ells i va morir abans que pogués ser excarcerat pels Bombers. Un segon camioner va resultar ferit lleu i va ser traslladat a l'hospital Vallespir Ceret.

L'hora de l'accident mortal va coincidir amb l'obertura a la circulació del pas de camions de transport pesat després de l'aturada dominical, amb la qual cosa la retenció provocada pel sinistre va suposar que afectés els centenars de camions que entren a França cap a la mitjanit. Molts dels vehicles es troben estacionats als aparcaments de la Jonquera i Llers.