L'Ajuntament de Figueres ja té a punt el programa d'activitats de Nadal, que enguany inclouen l'ampliació de l'espai del Mercat de Nadal, així com la incorporació d'una nova zona des descans. La Casa Empordà tornarà a acollir l'exitosa Factoria Lúdica i de l'Enginy i la cavalcada de Reis incorporarà petards a diferents punts de la ciutat per donar el tret de sortida a la celebració, D'altra banda, s'ha decidit mantenir el programa Nadal als Barris, iniciat l'any passat, que enguany també dinamitzarà la zona oest amb el Teatre del Bon Pastor.

La Rambla acollirà fins a quinze expositors repartits en dinou casetes de fusta que oferiran productes típics d'aquestes dates i es podrà visitar des d'aquest dissabte fins al 24 de desembre. Una altra de les novetats d'aquesta edició serà una obra artística efímera creada per l'artista Albert Lobet, que s'ubicarà a la placeta baixa de la Rambla i que pretén recrear a gran escala una bombolla de vidre nadalenca. A més, s'han programat una dotzena d'activitats paral·leles al mercat entre les quals hi haurà cantades de nadales o exhibicions de dansa, entre d'altres.

La Casa Empordà, a més de la Factoria Lúdica, acollirà dues cúpules geodèsiques per realitzar-hi tallers. A més també es faran activitats als Museus de la Tècnica, del Joguet i el de l'Empordà. D'altra banda, el dia 22 de desembre es donarà la benvinguda al Tió amb un espectacle infantil i per al 30 de desembre a la tarda s'ha programat una cercavila, a càrrec de la companyia CampiQuiPugui.