L'alcalde de Llançà, Guillem Cusí (ERC), ha destituït aquest matí als dos regidors del PSC, Lluís Guisset i Sílvia Barris, de les seves funcions al Govern després que s'abstiguessin a la votació del pressupost aquest dimarts al ple.

Cusí ha convocat per dijous al matí una qüestió de confiança vinculada a aquesta situació però ja ha avançat que dóna per fet que en els propers dies es desencadenarà una moció de censura. Pel batlle, CiU i PSC fa temps que negocien i "cuinen" un pacte a esquenes del govern "d'alternativa" que es va formar després de les eleccions municipals de 2015. "Desconec quines contrapartides li ha ofert", ha apuntat.

Cusí diu que feia temps que sospitava d'aquesta situació i que, de fet, creu que Guisset va signar l'acord a contracor perquè primer preveia fer-lo amb Pere Vila (CiU). A més, diu que des de fa temps que els posa traves, que ni tant sols ha participat en la redacció dels comptes per aquest any i que l'abstenció del grup és només "l'excusa" equiparable a la que "dóna una parella que vol separar-se i busca un motiu per anar-se'n amb l'amant".

D'altra banda, ha explicat que tots els grups duien al programa electoral fer una auditoria dels comptes herència de Vila, que va governar durant dotze anys. "L'última excusa que va donar el senyor Guisset va ser que havia perdut l'Ipad on hi treballava les bases per a fer el concurs per l'auditoria", afirma Cusí. En aquest sentit, alerta que han trobar "presumptes irregularitat als comptes", que no ha volgut detallar fins que "pugui concretar-se amb una auditoria que, per ara, no hem pogut fer".