14 de desembre de 2016
14.12.2016

C's vol fomentar la participació ciutadana en política a Figueres

El grup presentar una moció per reformar el Reglament Orgànic Municipal

14.12.2016 | 11:29

El portaveude Ciutadans (C´s) i regidor a l'Ajuntament de Figueres, Héctor Amelló, ha anunciat que presentarà una moció per reformar el Reglament Orgànic Municipal (ROM). L´objectiu és millorar el funcionament dels òrgans de l´Ajuntament, ampliar els drets dels ciutadans i fomentar la participació política en el municipi.

Amelló ha destacat la necessitat de modernitzar i adequar el reglament a les noves demandes ciutadanes per tal d´aconseguir "un ple i uns òrgans més dinàmics, i fomentar la participació ciutadana en la presa de decisions afavorint la construcció d´una ciutat més ben gestionada". Per al regidor de C´s això pot "ajudar i motivar als ciutadans a participar i a col·laborar per construir la ciutat desitjada per a tots els figuerencs, de forma individual i col·lectiva".

Amelló ha explicat que el seu grup proposa la creació d´una comissió permanent d´estudi que es reuneixi periòdicament per fer seguiment i proposar les reformes necessàries. En aquest sentit ha manifestat que "és important fer partícips als ciutadans de les institucions i engrescar-los en la presa de decisions, ja que són ells els que han de tenir un paper i una veu protagonista en les reformes de la ciutat".

El portaveu de C´s Figuerse ha assenyalat que per a Ciutadans "aconseguir un ple i uns òrgans més dinàmics i participatius és un punt fonamental perquè des de la formació s´aposta per la regeneració democràtica de les institucions". "Hem d´apropar l´Ajuntament a la ciutadania, millorar la imatge de la classe política i aconseguir unes institucions més obertes, transparents i participatives" ha conclòs Amelló.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema