Espectacular incendi en una planta de reciclatge de Vilamalla.

Els Bombers van treballar ahir durant més de sis hores per extingir-lo. El centre de tractament de residus està ubicat al carrer d´Olot del polígon de Vilamalla.

Sortosament, no es van haver de lamentar ferits. Les flames tampoc varen afectar l´estructura de l´empresa ni tampoc la maquinària.

L´incendi es va declarar pels volts d´un quart de tres de la matinada i fins al lloc s´hi van desplaçar fins a vuit dotacions dels Bombers. La virulència de les flames va fer que els Bombers intentessin frenar-les, sobretot perquè no anessin a dins de l´empresa. Per tot això, van estar treballant a la zona exterior i a la semicoberta. Els efectius d´extinció d´incendis van tenir el foc controlat pels volts de dos quarts de nou del matí, al cap d´unes sis hores de declarar-se.

La sort va fer que quan hi van arribar no s´hagués de fer cap desallotjament, així com tampoc va quedar ningú ferit. El foc va estendre´s sobretot en una àrea on l´empresa hi té emmagatzemada ferralla. Al lloc dels fets hi van treballar els Bombers, els Mossos i el SEM.

Hores de feina

Les tasques dels Bombers van ser llargues sobretot perquè aquest tipus d´incendis implica hores de feina, atès que s´han de centrar sobretot en la separació dels residus. En aquest cas, de la ferralla que hi havia a la zona d´aquesta planta de reciclatge on va començar el succés.

El gerent de l´empresa Femevi, Cristian Moreno, per la seva banda, ahir va explicar a l´ACN que durant les tasques d´extinció de l´incendi també s´havia fet servir maquinària pesada pròpia de l´empresa per anar separant els residus i facilitar la feina als Bombers.

Moreno va afegir que el foc va començar a la zona on tenien cartró i plàstic i, d´aquí, es va estendre cap a la ferralla.

El gerent finalment va destacar que havien «tingut moltíssima sort de tenir la maquinària per separar ferralla i que els Bombers poguessin fer la seva feina, si no segurament s´hauria cremat l´empresa». Quant als danys, aquest va detallar que no eren importants perquè l´incendi no va afectar ni l´estructura de l´empresa ni la maquinària.