18 de gener de 2017
18.01.2017

El cas dels cranis trobats a la platja de Roses el 2015 es tanca sense resposta clara

Els experts diuen que tant pot ser una profanació com podien provenir d'alguna escola de medicina

18.01.2017 | 18:33
El cas dels cranis trobats a la platja de Roses el 2015 es tanca sense resposta clara

Els vuit cranis i catorze fèmurs que es van localitzar dins d'una bossa de plàstic trobats al mar, a Roses, el novembre del 2015, podrien provenir d'una profanació o d'alguna escola de medicina. Com va avançar Diari de Girona al novembre, els Mossos d'Esquadra van tancar el cas perquè les restes òssies no procedien de cap crim.

El jutjat d'instrucció de Figueres que es va fer càrrec de les diligències ha tancat el cas. El diari 'El País' ha informat que els ossos reposen a la seu gironina de l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLCFC), on romandran fins que el jutge resolgui que s'han d'enterrar.

Els ossos els va trobar un submarinista aficionat, el diumenge 30 de novembre del 2015 a la cala Palangrers, a tocar del port de Roses. Els cranis i els fèmurs eren dins d'una bossa que havia estat llençada a l'aigua feia poc, segons van concloure els Mossos d'Esquadra per la bona preservació de les restes humanes.

La metgessa forense Anna Hospital, la qual, en declaracions a 'El País', ha dit que es calcula que l'antiguitat de les peces oscil·la entre els 30 i els 50 anys, i que respondrien a diferents grups ètnics.

La doctora Hospital ha confirmat que les restes no presenten cap marca que indiqui una mort violenta, que estan perfectament conservades i polides, i que van ser netejades amb productes químics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema