La secció quarta de l'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns un jove acusat d'abusar sexualment d'una nena de 12 anys a la Vajol (Alt Empordà) la nit del 28 al 29 de juliol del 2012. El judici s'ha fet a porta tancada. La fiscalia sosté que, aquella nit, el processat i un grup d'amics que tenien entre 10 i 21 anys van estar bevent alcohol a un espai obert situat a la carretera de Maçanet. Durant la festa, el jove i dues noies -la víctima de 12 anys i una amiga seva de 15- van pujar al cotxe de l'acusat i es van començar a petonejar. Aleshores, l'acusat li va dir a la víctima que el masturbés. "Ella s'hi va negar però l'acusat la va forçar agafant-li la mà amb força", indica el fiscal. Més tard, quan la festa va acabar, l'acusat va dur la víctima a casa amb el cotxe. Segons l'acusació, durant el trajecte va parar el vehicle i li va fer tocaments a la menor. El fiscal demana inicialment que el condemnin a 11 anys de presó.

El cas que ha arribat a judici aquest dilluns es remunta a la nit del 28 al 29 de juliol del 2012. Segons el fiscal, aquella nit un grup de joves va estar consumint alcohol a tocar de la carretera de Maçanet, a la Vajol. Entre el grup hi havia la víctima, de 12 anys, i l'acusat que aleshores ja era major d'edat.

L'acusació pública relata que, durant la festa, l'acusat, la víctima i una altra noia de 15 anys van anar al cotxe del processat. Un cop dins, les dues noies es van treure la samarreta. Segons el fiscal, tot i que l'acusat sabia que la nena tenia menys de 13 anys, es van començar a petonejar.

Llavors, el processat va demanar a les dues noies que el masturbessin. Com que la nena de 12 anys s'hi va negar, la va obligar subjectant-li la mà amb força fins que va ejacular. Aleshores, va dir a les menors que li fessin una fel·lació, petició que va fer que les dues baixessin immediatament el vehicle.

Quan la festa va acabar, l'acusat va portar la víctima i altres joves fins a casa. Va deixar primer als altres i, quan víctima i agressor estaven sols dins el cotxe, va aturar el vehicle. La nena li va demanar que la portés a casa però ell s'hi va negar i la va tornar a petonejar. "Els dos es van despullar voluntàriament, després ell li va tocar els pits i li va introduir els dits", recull la fiscalia. La menor li va reclamar que parés i la portés a casa.

El fiscal acusa el jove d'un delicte d'abús sexual a menor i un altre d'abús sexual a menor de 13 anys amb penetració. Demana que el condemnin a 11 anys de presó, que no es pugui apropar a la víctima durant 10 anys, 10 anys de llibertat vigilada i que la indemnitzi amb 5.000 euros pels danys morals. La defensa nega les acusacions i demana l'absolució. El judici, que s'ha fet a porta tancada, ha quedat vist per a sentència.