Els equips de recerca han trobat poc abans de tres quarts de dotze del migdia el cos de la dona que divendres passat va desaparèixer, junt amb el seu marit, a l'Alt Empordà. El cotxe en què anaven tots dos l'han trobat aquest matí a la riera d'Anyet, a uns 500 metres d'un pas inundable d'una carretera local de Masarac.

A un quilòmetre del pas inundable els bombers han trobat el cos de la dona. Concretament, a la zona dels Búnquers, passat el Mas Genís, entre Masarac i Peralada.

Un total de 90 persones, entre Bombers, Mossos d'Esquadra, ADF i policia local han participat en les tasques de recerca al llarg de la riera. Al vespre, han suspès les tasques de recerca de l'home per falta de llum.

Després d'inspeccionar sense èxit cinc quilòmetres de la llera, en sentit Peralada, la recerca s'havia ampliat fins a la desembocadura de la Muga al golf de Roses. De fet, agents de la Guàrdia Civil s'han afegit als treballs de recerca aquesta tarda en aquesta zona.

Segons ha informat el director dels serveis territorials del departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta, la principal hipòtesi amb que es treballa és que la mala visibilitat i les fortes pluges van facilitar al tot terreny del matrimoni descalçar una roda a l'estret pas de la riera i acabar a l'aigua.

Ballesta ha explicat que han trobat les finestres del vehicle baixades, amb la qual cosa segurament "van intentar sortir del cotxe".

De la seva banda, l'alcalde de Masarac, Lluís Pujol, ha afirmat que "aquí mai ha passat res" malgrat que hi ha hagut altres dies en els quals les pluges van ser més intenses, encara que ha certificat que divendres a la nit "plovia molt i baixava fort" l'aigua.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat "màxima prudència" a l'hora de travessar rius i rieres, per evitar accidents com aquest. Jané ha agraït "el gran treball" que han fet els equips de rescat i diu que ara és el moment de "donar tot el suport a la família".

Els equips de rescat se centren ara en la recerca de l'home a diversos punts inundables entre les poblacions de Vilabertran i Rabós, com la confluència amb el riu l'Orlina.

{C}{C}