El grup del PSC a Figueres ha comparegut avui per donar reposta als cessament dels tres seus regidors de seguretat, esport i cultura al govern de la ciutat. Dissabte passat l´equip de Marta Felip va comunicar que trencava el pacte que tenien amb els socialistes. El portaveu del grup, Pere Casellas, ha explicat que l'única possibilitat que té actualment l'alcaldessa és «pactar amb els grups de dretes» ja que els partits d´esquerra no donaràn suport al pressupost que volen tirar endadavant. També ha augurat que no seria senzill per culpa de la deriva «neoliberal» de les decisions del seu govern que dins del pressupost opta per «prioritzar la despesa en festes envers la de les polítiques socials». Casellas també ha titllat a Felip «d'irresponsable» al no disposar d´un pla alternatiu per garantir la governabilitat de CiU al consistori.

Casellas ha aprofitat per explicar que malgrat l´expulsió del seu partit, ell creu que «han fet una bona feina» i que «estava molt orgullós d´aquest període». «El nostre grup ha treballat seriosament pels figuerencs i només volia garantir la viabilitat pressupostària i de la política fiscal a l´Ajuntament» ha afegit.

En referència als motius de cessament que Felip va atribuïr als entrebancs pel nou servei d´escombraries i els pressupotos municipals, Casellas ha reiterat que «de cap de les maneres es pot aprovar un plec de recollida d'escombraries per import de 6,2 milions de euros sense tenir pressupost ni una projecció de com afectarà tot això a les finances durant els propers anys». També ha confirmat que el pressupost proposat per CiU no els semblava adeqüat, però que en tot moment «havien estat oberts a parlar-ne i dialogar».

Preguntat per si Felip ja s'havia posat en contacte amb el grup socialista des de l'anunci de dissabte passat, Casellas ha contestat que no i que «tampoc ha respòs al conjunt de Whatsapps que se li havien fet arribar des de llavors». El portaveu però si que va afirmar que havien mantingut converses amb els altres grups de l´Ajuntament.

Una mala decisió

El primer secretari del PSC a les comarques gironines, Marc Lamuà, també ha estat present a roda de premsa d´avui i ha explicat que des del partit s´ha fet «tot el possible per evitar el trencament dels dos socis» a Figueres. «Hi havien moltes converses obertes referents a temes que s'havien de tractar urgentment» ha explicat, «ens sentim descarregats de responsabilitats perquè no hi podiem fer més del què s'ha fet».