Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que va fugir d'un control anant begut i després d'una persecució per la Jonquera va acabar xocant amb un vehicle policial.

Això durant la matinada de dimecres i conduint de manera temerària per la N-II i l’AP-7 i per tant, posant en greu risc a la resta d’usuaris de la via.

El detingut és un jove francès de 27 anys, de nacionalitat francesa i amb domicili desconegut. Va quedar arrestat com a presumpte autor de dos delictes contra la seguretat viària, un delicte de danys i un delicte de resistència, desobediència greu als agents de l’autoritat.

Tot es remunta passada la mitjanit de dimecres quan diverses patrulles de mossos estaven fent un control d’alcoholèmia al quilòmetre 776.3 de la carretera N-II, a la Jonquera.

A un quart d'una, els policies van intentar aturar un turisme però tot d'una, el conductor va accelerar i va estar a punt d’atropellar un dels agents. El vehicle va fugir a gran velocitat i els Mossos el van perseguir per interceptar-lo.

Persecució temerària i ben begut

Durant la fugida el conductor va circular a gran velocitat, passant semàfors en vermell i envaint diverses vegades el carril de sentit contrari. Va entrar a l’autopista AP-7 fins l’àrea de servei Porta Catalana, on va circular temeràriament per la zona del pàrquing.

Finalment una patrulla va barrar el pas de la sortida del pàrquing i el vehicle del fugitiu va col·lidir contra el vehicle policial i els Mossos van poder detenir el conductor.

El vehicle estava ocupat per dos homes i el conductor presentava símptomes evidents de trobar-se sota els efectes de les begudes alcohòliques. Li van realitzar la prova d’alcoholèmia, la qual va donar un resultat positiu de 0.52 mg d’alcohol per litre d’aire expirat.

L’home va quedar detingut per conduir temeràriament, sota els efectes de l’alcohol, causar d’anys al vehicle policial i per resistència i desobediència als agents de l’autoritat.

El detingut, que no tenia antecedents, va passar l’1 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres el qual el va deixar en llibertat amb càrrecs.