L'Ajuntament de Roses repetirà un any més la campanya «Per Carnaval no tot s'hi val», que inclou diferents iniciatives per evitar el consum d'alcohol i drogues durant el carnaval.

Des de fa anys es lluita per reduir certs comportaments que generen incidents com baralles i abusos sexuals. Com en passades edicions la campanya busca incidir en les joves. Es parla de forma clara a través de les xarxes socials que freqüenten, exposant la problemàtica directament i donant una informació concretada i basada en molts casos en experiència viscudes a Roses directament. El missatge és clar: tu tries.

Com en edicions anteriors, una de les accions serà l'emissió d'una audiovisual on es dóna veu als mateixos joves de Roses i es deixa que expressin el seu punt de vista, experiències i opinions. A la producció parlen de com viuen ells el Carnaval i quines situacions o perills han pogut veure o experimentar pel consum d'alcohol o drogues. Es difon des del canal YouTube del Car Jove i per les diferents xarxes socials.

Amb motiu de la campanya s'actualitza la web creada l'any passat, percarnavalnototshival.roses.cat/ca Es mostren els efectes del consum d'alcohol, begudes energètiques, porros, èxtasi, amfetamines, bolets i al·lucinògens, entre altres.

Un braçalet que porta escrit el logo i lema de la campanya per mostrar el suport és una altra acció. Se'n posaran deu mil a l'abast de la ciutadania. Es pretén que la campanya es faci visible i viral, si és possible, des de les xarxes.

El lema "No és no!"

Els joves podran ser protagonistes d'accions directes. Demà hi haurà un photocall de gran format en diferents espais perquè tothom que vulgui es pugui fer fotos i compartir-les a les xarxes. El lema és "No és No!". Més de nous cents alumnes s'espera que assisteixin, a més, a una sèrie de sessions presencials al Teatre Municipal. Seran alumnes de tercer i quart d'ESO; primer i segon de Batxillerat i cicles formatius dels tres instituts que hi ha a la població.

Les sessions, en petit format, s'estendran a altres poblacions. De moment ho han demanat Castelló d'Empúries, Vilafant i la Jonquera.

Una de les novetats d'aquest any per al Carnaval és la prohibició de veure a les passades, no només la nocturna o les passades infantils com en anteriors edicions, sinó que s'extén a totes les desfilades.