L'Ajuntament de Figueres ha fet pública aquesta tarda el nou cartipàs municipal arran dels cessaments dels tres regidors del PSC i la renúncia dels dos edils d'Unió. L'alcaldessa Marta Felip ha nomenat primer tinent d'alcalde a Francesc Cruanyes , i ha posat de segon tinent a Jordi Masquef.

Pel que fa a les carteres que van quedar lliures, aquestes han quedat repartides entre els 5 regidors del PDCAT i la mateixa alcaldessa. Francesc Cruanyes, a més de tinent assumirà la delegació especial sobre l'àmbit territorial al barri de Sant Joan, una responsabilitat que corresponia inicialment a Pere Caselles (PSC). Jordi Masquef també agafa una segona responsabilitat afegida i portarà la regidoria d'Esports i Juventut, previament portada per César Barrenechea (PSC).

Quim Felip serà el nou regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, que prèviament havia estat feina de Caselles, així com la regidoria de Benestar Social, que portarà a partir d'ara Dolors Puig.

Marta Felip també s'emporta més responsabilitat, concretament la que tenia abans de ser cessat el regidor socialista Alfons Martínez, i les dels seus exsocis d'Unió, Manel Toro i Núria Galimany. Segons el comunicat de l'Ajuntament, les regidories de Cultura, Educació, Promoció Econòmica i Turisme passen a mans de l'alcaldessa.

El govern també ha especificat que els dos regidors de UDC, que aquesta mateixa setmana van anunciar la seva marxa per motius de discrepàncies amb el PDCAT, restaràn al govern municipal pèrò no tindran competències.