El PSC de Figueres ha fet una crida a tots els grups a constituir un govern de concentració, però sense l'alcaldessa, Marta Felip. Els socialistes creuen que cal un govern "estable", que s'ha de deixar enrere la situació de "col·lapse" i asseguren que ho faran "des del lloc que ens correspongui".

El govern s'ha quedat amb cinc regidors. Són set però els dos d'Unió intenten que es dissolgui CiU per sortir-ne. Davant d'això, els socialistes consideren que els partits han de començar a treballar "per trobar una solució que eviti la paralització del municipi". PSC, Compromís, CUP, Ciutadans, ERC i PP són la resta de formacions que integren el consistori.

Proposa que els partits es reuneixin aviat per trobar una solució. Des del PSC apunten que "la solució ha de passar perquè tots els partits assumeixin les seves responsabilitats, renunciïn als interessos electorals i personals i es concentrin a tirar endavant la ciutat en benefici del conjunt dels figuerencs i figuerenques". Estan convençuts que "sembla bastant evident quin és el principal escull per a la configuració d'un govern estable". I aquest seria Marta Felip, al seu entendre, a qui des de diferents sectors se l'ha responsabilitzat de la situació i que temen mantingui la paràlisi actual.

Un cartipàs per a cinc regidors

"Serveix d'exemple de la paràlisi", diuen, que l'alcaldessa assumirà en el nou cartipàs les àrees estratègiques d'hisenda, urbanisme, cultura, comerç, promoció econòmica, turisme, comunicació i educació. " Figueres és una ciutat que viu del turisme, del comerç i de la cultura; que hi ha pendent l´elaboració del POUM i que, a més, l´Alcaldessa cobra per la dedicació preferent a les seves tasques a la Diputació de Girona, la paràlisi en aquests camps és inevitable", consideren.

El cap de setmana el PDCAT Figueres oferia mà estesa a la resta de partits per impulsar la ciutat, i Manel Toro (Unió), per la seva banda, assegurava que Figueres és ostatge del "minigovern" de Marta Felip.