L'expectació no era poca, com tampoc ho era la gent que omplia les grades de la carpa del recinte firal en el primer dia d'estrena del Festival Internacional del Circ -Elefant d'Or - Ciutat de Figueres. Amb cinc edicions a l'esquena, el certamen continua gaudint d'un gran interès i ahir, en la presentació de l'espectacle Blau, es va tornar a demostrar.

En aquesta sisena edició, el festival es consolida a la ciutat amb més artistes que mai, concretament amb un total de 88 oferint 24 atraccions destacades en l'àmbit europeu. Els protagonistes de la vetllada van ser indiscutiblement els números acrobàtics, les cintes aèries i els espectacles que combinaven equilibris i malabars que semblaven impossibles de realitzar.

El director de l'esdeveniment cultural, Genís Matabosch, va ser l'encarregat de donar la benvinguda al públic i presentar els artistes. Enmig de forts aplaudiments, el grup rus Hooligang Acrobatic Troupe van ser els primers d'actuar. Sis joves atletes vinguts de Krasnodar, que van deixar al públic ben enlluernat amb la qualitat de les seves proeses físiques emmarcades en una presentació molt acurada.

El Duo Smirnov, dels Estats Units, i el personatge del còmic xilè Baltabarín, van donar un toc de diversió a la funció. Els primers, amb una proposta de Quick Change i el segon, amb una presentació humorística. L'ambient de la carpa, però, va canviar sobtadament amb l'arribada de Deyvi Franco, un trapezista que va deixar el públic bocabadat.

Els malabars del grup xinès Hebei Acrobatic Troupe i les contorsions acrobàtiques de Gino Valentino van formar part de la primera part del xou, que va finalitzar amb un variat repertori de salts per part de l'equip rus Troupe Grechushkin.

Un viatge pels continents

La segona part de la funció va estar marcada per la interculturalitat dels seus participants, vinguts d'arreu del món. Aquesta es va encetar amb la posada en escena de Addis Africa Troupe, provinents d'Etiòpia, per presentar en directe la disciplina del doble màstil. Una altra demostració de força i precisió va arribar seguidament de la mà del Duo Medel, una parella de mexicans que van deixar clar que amb entrenament i tècnica qualsevol posició acrobàtica pot esdevenir una realitat palpable.

Alexander Lichner i Donoban Rodríguez, d'Espanya i el Salvador respectivament, van ser un dels plats forts de l'espectacle d'ahir. El duo va escenificar un número de cintes aèries d'acurada tècnica i elevat risc davant de tots els assistents. La traca final no podia venir de cap més grup que Xinjiang Production and Construction Corps Acrobatic Troupe, un simpàtic grup d'artistes xinesos que van tancar la jornada amb un espectacle d'equilibris d'allò més visual i sorprenent.

L'espectacle Blau es podrà tornar a veure aquest pròxim dissabte en tres horaris diferents i el dilluns a la tarda, en un passi previ a la Gala de premis. Avui s'estrena l'espectacle Vermell.