L'Audiència de Girona va jutjar ahir un jove de Figueres per haver mantingut relacions sexuals amb una menor. La fiscalia i l'acusació particular van demanar 14 anys de presó per al jove, per un delicte continuat d'agressió sexual a una menor de 13 anys. En la seva declaració, la noia va explicar que la relació sentimental amb el noi va començar l'any 2012, quan ella tenia 12 anys i ell 21 anys. La menor va assegurar que abans que ella complís els 13 anys ja havien mantingut relacions sexuals i va afegir que s'havia sentit coaccionada, «perquè sempre teníem relacions quan ell volia». La noia va exposar que el jove l'havia obligat a tenir relacions, ja que va afirmar que l'havia amenaçat de crear problemes a la seva família o de matar-la.

En canvi, la defensa va sol·licitar l'absolució del noi perquè va valorar que la qüestió del cas és si la menor tenia menys de 13 anys quan es van produir les primeres relacions. L'acusat va assegurar que no van mantenir relacions fins al 2013 i va explicar que «respectava les decisions» de la noia. Segons el seu advocat defensor, no hi ha proves -com missatges- que acreditin que el 2012 tenien relacions sexuals. L'advocat també va posar en dubte la gravetat dels fets considerant que la menor i el jove van tornar a tenir relacions el 2014, quan llavors ella es va quedar embarassada d'ell. Els dos s'havien deixat de veure un any abans, després que la mare de la noia s'assabentés de la relació (malgrat que va prosseguir a través de cartes).

La menor va denunciar l'acusat el maig del 2015, quan la seva família va tenir coneixement de l'embaràs i el jove també (qui aleshores va intentar recuperar el contacte amb ella, amb missatges i trucades). A part dels 14 anys de presó, la fiscalia i l'acusació particular també van demanar 10 anys de llibertat vigilada per al noi i la prohibició d'aproximar-se a la noia o de comunicar-s'hi per un període de cinc anys. El judici, que es va celebrar a la secció quarta de l'Audiència, va quedar vist per a sentència.