Els Mossos d'Esquadra han posat en marxa des de primera hora del matí un ampli dispositiu antidroga al barri de Sant Joan de Figueres i altres municipis de l'Alt Empordà. El dispositiu té l'epicentre al barri de la capital empordanesa, el qual ha quedat blindat.

El cos policial està efectuant una vintena d'entrades i registres a diversos habitatges amb l'objectiu de desmantellar un clan dedicat al cultiu i distribució de marihuana. Es preveuen una trentena de detencions.

L'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) dels Mossos es troba al capdavant del cas i també hi participa Vigilància Duanera.

L'operació s'ha desplegat poc abans de les sis del matí i està focalitzat al barri de Sant Joan. En concret, s'han desplaçat agents de paisà, uniformats dels Mossos, Vigilància Duanera i també hi ha la Guàrdia Urbana de Figueres donant-los reforç per blindar el barri. També hi ha escorcolls a Avinyonet de Puigventós i Vilafant, on hi viurien membres del clan Cortés. També s'ha fet alguna detenció a Olot i la Bisbal. A banda d'aquests municipis també hi ha almenys un escorcoll a Llers.

L'ampli desplegament compta entre altres amb l'helicòpter dels Mossos que així vigila, com ha pogut passar en alguna ocasió, que no s'escapi ningú pels terrats o bé destrueixin drogues o armes.

El clan que investiguen els Mossos seria un dels que controla la venda de marihuana a Catalunya.

Al barri de Sant Joan a banda de les forces policials, com s'ha fet en altres ocasions, també hi ha operaris d'Endesa que són els encarregats de mirar un cop s'hagin escorcollat els domicilis, si hi ha la llum punxada en els domicilis.

Aquest no és el primer macrooperatiu dels Mossos d'Esquadra al barri de Sant Joan de Figueres i arriba després que des del consistori de Figueres es demananés més mà dura contra el cultiu i tràfic de marihuana al barri així com a la comarca de l'Alt Empordà.

Es preveu que hi ha diversos detinguts en aquesta operació que preveu una vintena d'escorcolls i una trentena de detencions.

La presència de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra aquest matí al barri de Sant Joan ha despertat a més d'un veí de la ciutat de Figueres. Alguns d'ells ho feien saber a través de Twitter:

La participació de Vigilància Duanera en el macrooperatiu dels Mossos es deu bàsicament a què s'investiga si el clan ha blanquejat diners amb el benefici de la droga. Els responsables de Vigilància Duanera han retirat algun vehicle d'alta gamma, televisors, entre altres objectes de les cases que podrien ser producte del blanqueig.

Baralles de galls

Al barri de Sant Joan, al carrer Ramon i Cajal s'ha fet almenys una detenció i s'ha descobert per exemple que en una casa del passeig Paco Doya hi havia galls de lluita a la planta baixa.

Al carrer Ramon i Cajal, els Mossos estan escorcollant tres cases contígües, on viu el nucli dur de l'organització.

En aquests domicilis que es troben davant el passeig Paco Doya s'han emportat quatre persones detingudes.

A l'habitatge on hi havia els galls de lluita engabiats a la planta baixa, els agents també hi han localitzat droga, estris per al seu cultiu i manipulació i diners.

Els agents també han rebentat les portes i d'un dels garatges, està previst que s'enduguin un vehicle de la marca Mercedes.

A Vilafant també s'ha escorcollat una casa de la família que és el nucli dur de l'organització que estan desmantellant aquest matí els Mossos i Vigilància Duanera. El mateix han fet els Mossos en una casa d'Avinyonet.

El cas es troba sota secret de sumari. La investigació està encapçalada pel jutjat número 6 de Figueres.