Malgrat que la sisena edició del Festival Internacional del Circ de Figueres s'ha donat per finalitzada, no ha passat el mateix amb una de les polèmiques que van portar dos dels espectacles d'enguany. El primer, el d'Asel Saralaeva, la russa que presentava un número amb gats, i el segon de la mà d'Evgeny Komisarenko, d'un format similar, però amb gossos.

Després que el partit animalista PACMA denunciés aquestes actuacions, el director del certamen, Genís Matabosch, va voler valorar públicament que «no és just que es facin crítiques com aquesta sense ni tan sols haver vist l'actuació ni l'hàbitat on estan aquests animals». Per Matabosch, es tracta «d'una polèmica sense fonament» per la qual no descarten presentar una demanda per injúries i calúmnies perquè «aquí no es maltracten animals».

El director del Festival va justificar els seus arguments afegint que «els 12 gats ocupen el mateix camerino i espai que ocupen 20 artistes xinesos». Amb la diferència, va insistir, que «els gats tenen tres assistents nit i dia cuidant-los, mentre els xinesos s'han d'espavilar sols».