La Iaeden-Salvem l'Empordà va denunciar ahir la futura construcció d'un «macrocàmping» a Garriguella que ara es troba en fase de projecte i tramitació. Segons l'entitat, el projecte «no compleix la normativa vigent que protegeix la zona pels seus valors d'interès agrari i paisatgístic» i afegeix que aquest equipament podria tenir «un fort impacte sobre la demanda i el subministrament d'aigua». Per tot això, han demanat la retirada del projecte.

Aquest nou càmping tindria capacitat per a 2.000 persones i estaria ubicat en la vessant entre la carena del puig de Malaveïna, que limita al municipi de Peralada, i la plana de conreu que es troba al marge esquerre de la riera de Garriguella. El complex ocuparia un total de 17,5 hectàrees, amb 665 parcel·les, de les quals unes 265 es podrien destinar a bungalous. A més, es preveuen equipaments, que el projecte no especifica, amb una edificabilitat de 8.740 m2 , segons les dades facilitades per l'entitat en un comunicat.

Davant de la tramitació del projecte, l'entitat ha presentat al·legacions en contra d'aquest projecte perquè considera «que no compleix les normatives vigents i perquè no té en compte les necessitats i els recursos existents a la comarca». També destaca que els terrenys són zona «especialment protegida» d'entrada pel Pla territorial parcial de comarques gironines que classifica, segons la mateixa Iaeden, el lloc on s'ubica el càmping «com a sòl de protecció territorial d'interès agrari i paisatgístic» i que, per tant, al seu parer el projecte del càmping «incompleix aquest Pla pel fet que no es garanteix la conservació de l'espai i els valors intrínsecs que el conformen i pels que està protegit i, a més, en cap cas es justifica el seu valor estratègic».

D'altra banda, aquesta zona també està protegida pel Pla director urbanístic de la Serra de Rodes que segons informen els ecologistes, «classifica l'àmbit com a sòl no urbanitzable de protecció territorial i, per tant, no apta per al desenvolupament urbà».

La disponibilitat de l'aigua

Un altre dels factors que l'entitat creu que és destacable, és la disponibilitat d'aigua i assegura que «aquest projecte és comparable a la implantació d'un desenvolupament urbà de 2.000 persones, amb 266 bungalous, i més que doblaria així la població censada de Garriguella que és de 854 habitants». L'entitat afegeix que, a més, és un complex que «estaria en màxim rendiment a l'estiu, coincidint amb la temporada quan la demanda d'aigua a la comarca és més alta i també quan hi ha més escassetat». Per tant a la seva opinió, el projecte no garanteix la disponibilitat d'aigua.