Una nova avaria va deixar sense llum ahir al vesprecinc mil abonats de Figueres, des de la Marca de l'Ham fins a les Forques, una xifra que es van anar reduint fins als dos mil. El tall va iniciar-se pels volts de les deu del vespre i es va restablir cap a la una de la matinada. La Guàrdia Urbana va intensificar la vigiIància a les zones afectades mentre va durar l'avaria. Els tècnics de la companyia estan treballant en la reparació d'un cable soterrat al carrer Méndez Núñez.

L'origen de l'avaria es va produir als carrers Sant Antoni i Méndez Núñez. Endesa ha informat que l'origen és un cable soterrat del carrer Méndez Núñez que hauria fet caure el subministrament. Donada l'hora en què es va produir es va preferir no actuar fins al matí per evitar molèsties als veïns. Els tècnics de la companyia van fer maniobres per alimentar els abonats amb línies secundàries "fins a dos quarts d'una i poc més de la nit que tothom estava alimentat".

Això va fer que el tall de llum no fos homogeni i alguns veïns van recuperar abans el subministrament.

Endesa ha informat que dels cinc mil inicials es va anar baixant fins als dos mil abonats que van ser els que més estona van estar sense llum. Es va afectar la zona sud-est amb sectors com el carrer Migdia, Estació o avinguda Vilallonga.

En aquest moment els tècnics han obert una rasa al carrer Méndez Núñez per a procedir a reparar el cable que es va malmetre de forma fortuïta.

Està previst que l'alcaldessa, Marta Felip, es reuneixi demà amb el responsable de zona, Òscar Redondo, en una reunió que estava programada des de fa dies per tal de valorar l'estat de la xarxa a Figueres i el motiu de les darreres incidències. L'Ajuntament ha remarcat que ahir la companyia va informar amb fluïdesa i es va poder donar també informació des dels canals municipals als veïns.

Alguns ciutadans mostraven ahir el seu malestar per les darreres apagades a la ciutat. A la del 4 de març que va deixar el centre durant hores sense llum se n'hi han sumat altres, tot i que de poca estona en altres zones.