El Jutjat Contenciós Administratiu nº 1 de Girona ha donat la raó a l'Ajuntament de Palau-saverdera en el contenciós que l'exalcalde del municipi, Narcís Deusedas, va interposar per cobrar 26.824,85 euros en concepte de dietes i desplaçaments. Aquesta quantitat correspon al 2011-2014. L'alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, explica que "aquesta sentència deixa clara una mala praxis que l´exalcalde mantenia en aquest tema".

Cortada avança que ara "enviarem la sentència a la Comissió Jurídica Assessora perquè en tingui coneixement. Des de l´equip de govern vam demanar una revisió d'ofici per declarar nuls de ple dret els acords de ple que van permetre el cobrament de les dietes i desplaçaments entre els anys 2005 i el 2009, tot i disposar d´ informes desfavorables".

La quantitat per aquest concepte, durant aquest període 2005-2009, puja fins als 73.246 euros i, entre altres justificacions presentades a l'ajuntament per l´exalcalde, hi ha onze tiquets d'un sopar de proclamació de candidats a les eleccions municipals del 2007.

Nardís Deusedas, a l´espera de rebre amb detall la sentència, ha assegurat que totes les dietes i desplaçaments estaven justificades i es tractava de qüestions relacionades amb la tasca municipal.

Narcís Deusedas va governar durant 30 anys. El 2015 CiU van treure quatre regidors, però un pacte entre GdP-AM (amb tres regidors) i AxT (amb dos) el va treure de l'alcaldia.