Dos ciutadans francesos transportaven 5,6 quilos de marihuana i quan van passar la frontera al Pertús, la Policia francesa els va detenir. Això va succeir el cap de setmana i ràpidament van ser conduïts cap als jutjats de Perpinyà. La història que els dos joves van explicar, segons relata l' Independant, frega el surrealisme però el titular del jutjat els ha condemnat a tots dos per la mateixa pena: 15 mesos de presó i la prohibició de romandre al departament dels Pirineus Orientals durant 5 anys. A més de la multa han de pagar una multa de 10.100 euros tal com s'estableix per duanes.

Els dos detinguts són dos joves de 21 i 23 anys que el cap de setmana van llogar un Volkswagen Golf i on duien 5,6 quilos de marihuana amagats a la roda de recanvi. Als jutjats, un d'ells va explicar que va anar a buscar la droga per pagar una moto a una persona que li havia deixat i que havia destrossat en un accident. I aquest li hauria dit que anés a buscar la droga a Espanya.

Aquí, segons va remarcar, va ser segrestat en un apartament a Platja d'Aro i gràcies als diners que duia el van posar en llibertat. L'altre jove va dir que ignorava la història del seu amic i que ell només havia decidit anar cap a Espanya perquè se li havia mort la mare feia poc i que desconnectava dels fets. Finalment, el jutge després de sentir els dos relats, els va condemnar per tràfic de drogues.