L'Ajuntament de Palau-saverdera governat per GdP-AM- AxT ha detectat irregularitats en el pagament de dietes i desplaçaments dels darrers anys. Les del 2005 al 2009 (73.246 euros) tenen informes desfavorables i hi figuren conceptes com onze tiquets d'un sopar de candidats convergents a les eleccions el 23 de març de 2007 amb Artur Mas a un restaurant a Figueres. Respecte a les dietes i desplaçaments de 2011 a 2014 que reclamava l'exalcalde, Narcís Deusedas, 26.824,85 euros, els jutjats els dona la raó que no s'han de pagar perquè també hi hauria certes irregularitats.

L'alcaldessa de Palau-saverdera, Isabel Maria Cortada, considera que «aquesta sentència deixa clara una mala praxi que l'exalcalde mantenia en aquest tema». Cortada diu que «enviarem la sentència a la Comissió Jurídica Assessora (un òrgan consultiu de la Generalitat) perquè en tingui coneixement». És el mateix que van decidir fer l'octubre passat quan van trobar altres possibles irregularitats en el cobrament de dietes i desplaçaments entre els anys 2005 i 2009. Hi havia informes desfavorables i, a més, figuraven els onze tiquets d'un sopar de proclamació de candidats a les eleccions municipals del 2007, explica l'alcaldessa.

A la justificació de la dieta hi figura «sopar de representació candidats municipals 2007 amb Artur Mas» amb el logo de CiU i a un preu per cobert de 25 euros en un restaurant de Figueres. El total són 275 euros. El govern ho mostra com a exemple d'una de les moltes dietes que no s'haurien d'haver pagat de les arques municipals.

Declarar nul el cobrament

«Des de l'equip de govern vam demanar una revisió d'ofici per declarar nuls de ple dret els acords de ple que van permetre el cobrament de les dietes i desplaçaments entre els anys 2005 i el 2009, tot i disposar d' informes desfavorables». La decisió es va prendre en un ple de l'octubre de l'any passat i encara no s'ha pronunciat. Durant aquest període es van pagar els 73.246 euros.

A això s'hi ha afegit la sentència. El Jutjat Contenciós Administratiu nº 1 de Girona ha donat la raó a l'Ajuntament en el contenciós que l'exalcalde del municipi, Narcís Deusedas, va interposar per cobrar els 26.824,85.

Narcís Deusedas, preguntat per la sentència, ha assegurat que totes les dietes i desplaçaments presentats estaven justificats i es tractava de qüestions relacionades amb el desenvolupament de la tasca municipal.

Narcís Deusedas va governar durant 30 anys. El 2015 CiU van treure quatre regidors, però un pacte entre GdP-AM (amb tres regidors) i AxT (amb dos) el va treure de l'alcaldia.