El divendres passat l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, va signar un acord amb el grup de Ciutadans per donar llum verd a una sèrie de demandes que requeria la formació per posar fil a l'agulla a la negociació dels pressupostos. Sis dies després, Cs torna a posar sobre la taula una nova proposta per al govern del PdeCAT, aquesta vegada encara més necessària si volen disposar del seu «sí» el dia que aquests passin per ple.

Un total de 45 punts són els que van presentar públicament els regidors Héctor Amelló i Toni Pérez ahir al matí, entre els quals demanen alguns canvis del projecte actual, com per exemple la reducció de les despeses de l'alcaldia, l'augment de la partida destinada al material dels agents de protecció civil, una dotació destinada a la millora de la zona oest o bé una major incidència en campanyes per promoure polítiques d'igualtat o de violència de gènere.

Segons Amelló, el plec de propostes ja s'ha fet arribar a l'alcaldia i a partir d'aquí es podrà iniciar un debat per arribar a un acord entre les dues bandes. «Sabem que hi ha molts punts que separen el nostre grup del dels convergents, per exemple tot el tema del nacionalisme, però no per això no ens hem d'asseure i negociar».

Bloqueig polític

El portaveu de Ciutadans va aprofitar per criticar «aquells que només treballen per bloquejar el govern», afegint que «s'està fent política local, i que grups com el PSC o Compromís han d'ajudar a buscar un acord que ens beneficiï a tots, govern i oposició».

Paral·lelament, el govern de Felip continua buscant sinergies amb la resta de formacions, ja que matemàticament amb el «sí» de Ciutadans tampoc en tindria prou per tirar els comptes endavant. Malgrat que encara no hi ha una data concreta, tot apunta que els pressupostos es passarien a ple al voltant del 29 de març. En el cas que les negociacions s'allarguin, el ple del 6 d'abril també seria una opció.