L'inici de la jornada ha tingut lloc a les 10 del matí i, una hora després, s'ha dut a terme l'acte d'inauguració de la Campanya "Els Bombers t'acompanyen a donar sang", amb la participació del director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau, de l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, i del representant del Banc de Sang i Teixits a Girona, Jordi Vila, així com del cap de la Regió d'Emergències, Enric Cano.

En l'acte d'inauguració, Gendrau ha destacat la consolidació de la Campanya, que enguany arriba a la seva tercera edició. Igualment, ha posat en valor l'Ajuntament de Figueres i les diverses entitats municipals que han fet possible una jornada com la d'avui. El director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments ha agraït l'organització i la participació dels bombers que, de forma absolutament voluntària, dinamitzen la Campanya.

Al llarg de tot el dia, i fins a les vuit del vespre, s'han programat un seguit d'activitats i actuacions per donar un caire festiu i, alhora, instructiu a la jornada.

Així, hi ha hagut una exposició de dos vehicles especials dels Bombers de la Generalitat, concretament un camió autoescala i un altre vehicle bimodal (ferroviari). També s'han organitzat diverses activitats lúdiques, com per exemple dianes d'aigua, circuits de fum i un espai on els més menuts han pogut dibuixar.

De la seva banda, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat una ambulància; mentre que la Guàrdia Urbana de Figueres i Protecció Civil han aportat un vehicle de les seves respectives unitats.

Al matí s'han fet demostracions de rescats en accidents de trànsit, en col·laboració amb el SEM i el grup DEA de la Fundació Salut Empordà de l'Hospital de Figueres, que han aprofitat per explicar com hem d'actuar davant una aturada cardíaca i han mostrat com fer les maniobres de reanimació.