La gran Cavallada de Peralada ha esdevingut un clàssic dins del calendari de festes de tota la comarca. Organitzada per Carme Soler i Antonio Canadell, conjuntament amb l'Ajuntament de Peralada, l'activitat arriba aquest diumenge amb la participació de diversos grups de cavallistes de tot Catalunya i en especial els de l'Alt Empordà i de les comarques gironines.

La concentració es fa ben d'hora, a partir de les 10 del matí, a l'entrada del poble. La desfilada que recorrerà els carrers i les places del centre històric, comença a dos quarts de dotze on es podran veure genets de totes les edats, a cavall o carruatge guarnits amb les millors gales. En aquest sentit, el públic assistent podrà acompanyar i participar del seguici. Una hora més tard es portarà a terme una exhibició de doma lliure, en el Camí de la Garriga que, com és habitual, sorprèn els espectadors. La cavallada finalitza amb el dinar de germanor i el ball de cloenda amenitzat per Jordi Rubau.

La 32a cavallada compta amb la col·laboració de molts comerços, entitats i persones que aconsegueixen que, any rere any, aquesta festa sigui un èxit de participació.