L'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres, amb el suport de la Guàrdia Urbana, portarà fins a les últimes conseqüències l'aplicació de les ordenances municipals que regulen els comportaments cívics i la tinença d'animals a la ciutat. Amb l'objectiu d'eradicar la proliferació d'excrements de gossos a la via pública, el primer tinent d'alcalde, Francesc Cruanyes i el regidor de Serveis Urbans, Quim Felip, han anunciat avui que "després de nombroses campanyes divulgatives" el consistori passarà a l'acció obrint expedients sancionadors que poden comportar multes d'entre 300 i 1.500 euros.

Cruanyes deixa clar que "aquest és un problema de mal resoldre" però que genera "queixes generalitzades" a molts indrets de la ciutat i que "s'ha de resoldre amb les eines que tenim a la mà". El Govern local ha detectat els punts negres on proliferen més aquestes actituds incíviques, que estan sent perseguides de fa unes setmanes amb la presència itinerant de tres agents de la Guàrdia Urbana.

L'Ajuntament té previst instal·lar rètols d'avís a tots els punts de la ciutat on el problema és més que evident. La campanya inclou un cartell amb el lema explícit: "Ens emmerdes la ciutat". L'aplicació de les ordenances vigents, amb sancions de 60 a 300 euros, es farà extensiva en els casos de les persones que alimenten gats i coloms al carrer.

A Figueres hi ha censats 2.098 gossos i només 25 gats i 8 fures. Cruanyes recorda que està en marxa "una altra campanya d'esterilització i identificació d'animals domèstics que ens ha d'ajudar a regularitzar la situació".