L'estrena de la tercera edició del Figueres Talent va ser tot un èxit. Amb totes les places cobertes, un gran nombre de persones es van congregar ahir a l'Auditori dels Caputxins de Figueres per assistir a les xerrades de diferents experts sobre temàtiques molt diverses. Anna Espelt, Genís Roca o Roger Viusà van ser alguns dels ponents que van passar per l'escenari durant la primera sessió.

L'esdeveniment va ser inaugurat per l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, la qual va assegurar estar «d'allò més contenta» en veure que «el públic que hi ha és tan jove». Felip també va destacar la participació en l'edició d'enguany de la Fundació Princesa de Girona com a coorganitzadors.

La primera de les presentacions va anar a càrrec de l'actor Juan Manel Montilla, popularment conegut com el «Langui». Montilla va centrar els 35 minuts que va durar la seva intervenció en el tema del bullying, parlant dels perills que comporta i explicant com l'intenta erradicar a través de la seva campanya «Se buscan #valientes».

Seguidament va ser el torn d'Anna Espelt i Roger Viusà a parlar sobre la gastronomia de l'Empordà i, més en concret, sobre els vins que es poden trobar al territori. Després d'un breu descans, Ada Parellada i Mireia Barba van mantenir un diàleg sobre el Compromís Social i la forma més adequada d'alimentar-se de la manera més sostenible possible. La darrera de les ponències va ser de caràcter més tecnològic i va anar de la mà de Sergio Álvarez i Genís Roca, que van reflexionar a partir de la pregunta: «El Big Data pot canviar el món?». La primera de les jornades va acabar amb l'actuació del grup musical Lakaste.

Un repte en línia

Paral·lelament a les jornades presencials, els joves hauran de donar resposta a la pregunta per resoldre el repte d'enguany: «Com ens poden ajudar les xarxes socials a fer front al bullying a les aules?». Un jurat triarà el millor dels projectes presentants.