La quarta edició del Festival Vívid, que es va inaugurar ahir, presentarà durant el mes d'abril 50 experiències enoturístiques amb diferents vins de la Denominació d'Origen Empordà. Segons han explicat els organitzadors, a partir d'aquest cap de setmana, i durant tot el mes d'abril, la Costa Brava es convertirà en l'epicentre de l'enoturisme a Catalunya, amb un total de 1.500 places per gaudir de diverses propostes úniques relacionades amb el vi.

Encara que només fa uns pocs dies que s'han obert les inscripcions per a les activitats programades, algunes d'elles, com el tast de vi en veler a la badia de Cadaqués, ja s'han esgotat les places disponibles.

La quarta edició del certamen es va inaugurar ahir amb una marxa popular de cinc quilòmetres entre les vinyes de Capmany, amb més d'un centenar de participants inscrits, que va finalitzar amb un tast de vins de més de deu cellers que participaran a la I Fira de Vins de la Ruta del Vi DO Empordà.

A més del tast de vins, els participants van acabar la jornada amb un esmorzar popular basat en botifarrons elaborats amb garnatxa per a l'ocasió.

Una de les novetats més destacades de la programació d'aquest any són els tastets en espais singulars, que segons l'organització «donen un valor afegit al territori de l'Empordà». A més del tast en veler a la badia de Cadaqués, el Festival proposa també tastar vins al monestir de Sant Pere de Roda, al castell de Requesens o a la Torre de Can Mario del Museu del Suro de Palafrugell.

El Festival Vívid també presenta per primera vegada paquets turístics que combinen ofertes d'allotjament o restauració amb activitats enoturístiques, com visites a cellers històrics o tastos de vi en un spa. Els ciutadans que participin al Festival podran practicar enokayac pel cap de Creus, assistir a concerts de música amb maridatge de vins o degustar menús especials amb vins DO.