05 de abril de 2017
05.04.2017

L'Escala tanca l'any 2016 amb un romanent positiu d'1,6 milions d'euros

L'Ajuntament es troba amb un 21,89% d'endeutament municipal, de 4,2 milions

05.04.2017 | 07:19
Un parquímetre de l´Escala, arxiu.

L'Ajuntament de l'Escala ha tancat l'exercici pressupostari de l'any 2016 amb un romanent de tresoreria positiu d'1,6 milions d'euros, tal com va informar l'equip de govern en el ple celebrat aquest dilluns.

Seguint la línia dels darrers anys, el consistori ha continuat reduint l'endeutament municipal, de manera que ha tancat l'any amb una ràtio de només el 21,89% i un endeutament en números absoluts de 4.228.082 euros. Segons informa el consistori un comunicat, cal destacar que deu anys enrere el percentatge d'endeutament de l'Ajuntament de l'Escala era del 84,8% i arribava als 12,2 milions d'euros, mentre que ara se situa en una ràtio molt inferior.


15 dies per pagar a proveïdors

D'altra banda, durant el plenari de l'ajuntament de l'Escala també es va comunicar que el pagament mitjà a proveïdors per part del consistori se situa als 15 dies des de l'aprovació de la factura, molt per sota del límit que marca la normativa.

Amb totes aquestes dades econòmiques, l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga (PSC) remarca que «la bona gestió econòmica ens permet poder afrontar les necessitats que tenim i continuar rebaixant l'endeutament, com hem demostrat els darrers anys».

D'altres aspectes de la sessió plenària, cal destacar que es van aprovar algunes novetats a les tarifes de la zona blava d'aparcament. En aquest sentit, a partir de la seva aprovació definitiva, l'aparcament de la plaça Nova de l'Escala serà considerat zona bonificada a l'hivern, cosa que permet als usuaris amb targeta de resident aparcar per un euro al dia, segons informa el consistori.

A més, s'allarga el temps que es pot aparcar a tota la zona blava, de manera que es pot aparcar fins a tres hores.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema