Quatre membres del clan de l'Empordà dedicat a cultivar i exportar marihuana, que estaven en presó provisional des de finals de febrer, han quedat en llibertat. Es tracta de part del nucli de l'organització que els Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera van desarticular fa un parell de mesos, en el macrooperatiu que van portar a terme a Figueres i en altres municipis del voltant. En aquesta operació es van detenir 32 persones per la seva suposada integració en el clan Capirote, de la família Cortés. Un dels arrestos va quedar sense efecte, mentre que la resta va passar a disposició del jutjat d'instrucció número 6 de Figueres. El tribunal va enviar a presó -sense fiança- 13 dels detinguts i va deixar en llibertat amb càrrecs els altres 18 arrestats.

Després que les 13 persones entressin a la presó, els advocats que els defensen, Carles Monguilod, Jordi Gimbernat i Joaquim Bech de Careda, van presentar un recurs a l'Audiència de Girona per demanar la llibertat dels empresonats. Ara s'ha resolt que quatre de les 13 persones que hi havia a la presó quedin en llibertat. El tribunal ha decretat llibertat amb una fiança de 6.000 euros per a dos dels empresonats i llibertat sense fiança per a dos més. Pel que fa als altres membres del clan empresonats, s'ha valorat que hi ha risc de fugida i que se'ls acusa de fets greus. Per això, el tribunal ha decidit que les nou persones restants segueixin a la presó.

Alguns dels presumptes delictes que s'atribueixen a aquesta organització són contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric, blanqueig de capitals, tinença il·lícita d'armes i pertinença a un grup criminal.