L'aprovació inicial dels pressupostos del 2017 no contempla cap partida destinada al Museu del Circ. Així es va decidir el passat dijous al ple municipal després que el grup de la CUP posés sobre la taula una sèrie d'esmenes, lligades directament al seu vot als comptes, entre les quals hi havia l'eliminació dels 150.000 euros destinats als estudis i treballs tècnics que havien de determinar la viabilitat del Museu del Circ.

Malgrat que l'alcaldessa Marta Felip va lamentar que no es volgués apostar per aquest nou equipament, va reconèixer que el projecte no disposava del «suport polític» per tirar-lo endavant.

Davant d'aquest nou escenari, el director del Festival Internacional del Circ, Genís Matabosch, no va voler fer cap declaració en referència al que havia passat en el ple i va assegurar que «som respectuosos amb totes les decisions». Matabosch va afirmar que «Figueres ha de fer el que cregui, igual que la Circus Arts Foundation ha de fer el mateix. Sempre hem dit i continuarem repetint que la ciutat que mereixi el Museu del Circ és aquella que de veritat aposti per l'equipament».

Preguntat per la continuïtat del Festival a la ciutat, ja que des de sempre la Circus Arts Foundation havia vinculat el certamen al Museu, el director no va revelar el futur de la pròxima edició, assegurant que «estem molt tranquils, el Festival és una fórmula que funciona i els 30.000 espectadors que hi assisteixen no són un miratge».

En referència a la consulta popular que es podria dur a terme per determinar l'opinió de la ciutadania respecte al projecte, Matabosch va contestar que ja s'havia fet una campanya de recollida de firmes fa poc. «Igual que l'èxit del Festival, les 11.000 firmes recollides també són reals», va dir.