Des d'ahir mateix i fins al pròxim 16 d'abril, la 29a edició de la Fira del Vaixell d'Ocasió d'Empuriabrava torna a obrir les seves portes. L'edició d'enguany compta amb un total de 40 empreses expositores, totes elles de la província de Girona, que presentaran prop de 430 embarcacions de diferents tipus valorades entre 1.000 i 700.000 euros. Enguany, les embarcacions de Milla Zero tornaran a esdevenir protagonistes en un sector que «cada cop es recupera més ràpidament i preveu unes molt bones perspectives de futur», segons assegura Assun Augé, membre de l'organització de l'esdeveniment.

La inauguració d'ahir va comptar amb la presència d'alcaldes i regidors de Castelló, representants de les diferents nàutiques i membres dels cossos de seguretat. A l'esdeveniment també hi va ser present Pere Padrosa, el director general de Ports de la Generalitat. El bon temps va acompanyar la fira durant tota la jornada i va facilitar que molts visitants s'acostessin a fer una volta o, fins i tot, a dur a terme les primeres compres. Augé explica que només durant la primera setmana es pot arribar «a vendre fins a un 20% del total d'embarcacions», un cop arribat al final de l'esdeveniment «es tanquen la resta de les vendes, arribant a un 25 o 39%».

L'organització també destaca la creixent recuperació del sector. «Les vendes s'estan revifant cada vegada més i les nàutiques estan contentes amb els resultats obtinguts durant els darrers anys», assegura Augé, remarcant que «gran part d'aquest moviment prové dels francesos». El turisme del país, juntament amb el francès, són els que venen a la fira.

Serveis més diversificats

A les parades d'enguany no només s'hi podran comprar vaixells, velers o motos, sinó que també hi haurà la possibilitat d'adquirir altres tipus de serveis. Com ja és tradicional, durant aquesta setmana de fira, l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló d'Empúries, es desplaça fins a Empuriabrava per organitzar una convocatòria d'exàmens per als títols de Patró Bàsic i Patró d'Embarcació d'Esbarjo. Un altre dels serveis és el de postvenda per a aquells que disposen ja d'una embarcació però que volen contractar un servei de manteniment.

Aquesta edició de la Fira del Vaixell coincideix amb la celebració dels 50 anys d'Empuriabrava. Assun Augé explica que, arran d'aquesta coincidència, hi haurà «una gran carpa de gairebé 700 m2 convertida en un concessionari d'automòbils d'alta gamma que hi exposarà una gran oferta de vehicles seminous i de gerència, de les marques BMW, Mini i Porsche».

La Marina d'Empuriabrava compta amb un total de 23 quilòmetres de canals navegables i 5.000 amarradors, i per aquest motiu és també considerada un viver d'embarcacions de segona mà. Tal com explica l'organització, «sempre hi ha qui compra o ven la seva, facilitant un moviment constant d'embarcacions que més aviat o més tard acabaran sent venudes o comprades a la mateixa Fira del Vaixell».