Més de 150 persones van assistir a la primera edició de les jornades «Conviure amb capacitats», que es van celebrar aquest passat dissabte i diumenge al càmping Bassegoda Park d'Albanyà. Les diferents ponències, tallers i activitats que van tenir lloc durant el cap de setmana van posar de manifest que totes les persones són capaces de portar a terme allò que es proposen a la vida, encara que pateixin algun tipus de discapacitat. «Han sigut unes jornades de molta qualitat, tant per les ponències i tallers com per les experiències que s'han viscut durant dos dies», explica Esteve Guerra, gerent del Bassegoda Park, que afegeix que els assistents «han pogut interactuar amb gent que passa per situacions similars a les seves, així com compartir experiències». En aquest sentit, Guerra destaca que «tothom ha marxat encantat. La gent ha fet molts amics i hi ha hagut un gran sentiment de gratitud per part de tots els que han vingut a les jornades».

Els assistents van puntuar amb un 4,8, sobre 5, la valoració global de «Conviure amb capacitats», i amb un 4,5, també sobre 5, les ponències que van tenir lloc. Tots els assistents van assenyalar que repetiran presència en la segona edició. Durant el cap de setmana es van recaptar un total de 770 euros, que s'han destinat a l'Associació d'Afectats per Cremades de Catalunya, Kreamics. 620 euros corresponen al 20% de la recaptació en concepte d'allotjament al càmping, mentre que els 150 euros restants provenen del dinar popular del restaurant Agumas.

Mar Casas, ponent i una de les organitzadores les jornades, comenta que «han estat realment intenses i profitoses. Hem pogut conèixer a fons la magnífica tasca que realitzen moltes entitats d'ajuda al discapacitat, trencar tòpics i parlar clar, i també hem tingut l'oportunitat de conèixer persones amb unes històries de superació fantàstiques. S'ha creat un clima de germanor molt bonic des del primer moment. Esperem repetir l'experiència l'any vinent. Estic convençuda que això ha estat tan sols un inici».