Després d'una llarga espera, els veïns de Vilafant ja disposen d'una de les obres més reclamades pel municipi, la rotonda d'accés a l'estació del Tren d'Alta Velocitat (TAV) des de l'N-260. El representant del Govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, acompanyat per l'alcaldessa de la localitat, Consol Cantenys, regidors del consistori i autoritats civils, va inaugurar ahir la infraestructura davant dels habitants de Vilafant que s'havien estat manifestant en nombroses ocasions per tal de fer-ho possible, definint la cruïlla com un «punt negre» arran de nombrosos accidents que hi havien tingut lloc.

L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va explicar que era un dia molt important per al municipi, ja que per fi «s'ha fet realitat una de les reivindicacions històriques del poble». Cantenys va mostrar-se convençuda que el resultat havia estat possible gràcies a la persistència de consistori i veïns, «que van aguantar ferms fins al moment en què van veure l'adjudicació de la rotonda».

El representant del Govern de l'Estat a Catalunya, Enric Millo, també va dedicar unes paraules a tots els assistents a la inauguració, recalcant que encara que «Vilafant pugui estar lluny de Madrid» hi ha els mitjans necessaris per portar a terme aquest tipus d'obres tan necessàries. Millo va valorar que «el que hauria de ser una posada de servei, s'hagi convertit en tota una celebració» i que «malgrat que a vegades els governs no l'encerten en tot, han de saber escoltar per veure què necessiten els ciutadans».

La rotonda fa 42 metres de diàmetre i disposa d'una calçada de gairebé 8,5 metres d'amplada. Els treballs han tingut un cost aproximat de 450.000 euros i han permès substituir la intersecció dels nuclis de l'Arengada i del Puig Grau per una rotonda que faciliti els encreuaments i obligui a reduir la velocitat en el moment d'arribar a la travessera. Actualment per aquesta via hi passen prop de 10.000 vehicles diaris, un 8,7% dels quals són camions de gran tonatge.

La variant d'Ordis

El passat diumenge els veïns de la localitat de Navata van sortir al carrer per reclamar també una rotonda a la mateixa carretera, però en aquest cas en l'encreuament amb la variant d'Ordis. Preguntat per aquest nou cas, el representant del Govern va assegurar «no tenir constància de la situació» perquè, segons ell, no s'havia mantingut cap reunió. Tot i així va assegurar estar «obert al diàleg com sempre s'ha fet» però sense poder assumir cap compromís perquè no «coneixia tots els detalls del pressupost de l'any 2017».