Figueres ha programat un total de 190 activitats en el marc de les Fires i Festes de la Santa Creu, que tindran lloc del 28 d'abril al 7 de maig. L'Ajuntament hi ha destinat enguany un pressupost d'uns 340.000 euros. Les festes d'aquesta edició estan fortament marcades per la sardana i Pep Ventura, coincidint amb la celebració de la capitalitat i del bicentenari del naixement del músic figuerenc.

Consistori, entitats, associacions, clubs, empreses i centres privats han treballat conjuntament per poder donar el tret de sortida als esdeveniments el 28 d'abril, tot i que el pregó i l'estrena oficial es faran el dia següent. En el marc de la celebració també es podran veure una dotzena d'exposicions i, com cada any, hi haurà la zona d'atraccions amb una jornada promocional de 2x1 el dijous 27 d'abril.

Un Embarraca't més social

Durant els dos caps de setmana, i amb cinc dies de concerts, l'Embarraca't d'aquesta edició agafa embranzida amb grans noms com La Raíz, Oques Grasses, Roba Estesa i Mojinos Escozíos, que es coronen com a cap de cartell. Una de les sensibilitats que enguany vol fer-se especialment visible és la lluita contra les agressions sexistes, ja que el públic a qui s'adreça la proposta és jove, es vol aprofitar l'oportunitat de crear consciència i incidir-hi especialment.